Provningar – kunskap gör goda drycker godare

Vi som jobbar på Wärdshuset är smaknördar, det skäms vi inte för ett dugg. När du kommer till oss märker du att minsta vrå andas kärlek till världens bästa drycker. Vi har fått flera priser och blivit utnämnda till Sveriges bästa öl- och whiskykrog. Det är vi självklart glada för, men vi vilar inte på några lagrar. Vårt dryckesintresse är alldeles för stort för att inte ständigt utvecklas. Vi reser ofta till destillerier och bryggerier på jakt efter nya upplevelser.

Nästan dagligen arrangerar vi provningar med öl, whisky och andra drycker. Varje år deltar över 6 000 personer i våra dryckesprovningar. Vi kan självklart skräddarsy en smakresa just för dig oavsett om du vill uppleva exklusiva rariteter från mytomspunna skotska destillerier, specialare från belgiska munkars hemliga gömmor eller en nybörjarprovning i öl, whisky, ost eller vad du vill.

Provning

Såväl nybörjare som nörd, trivs på våra provningar då vi har förmånen att ha många härliga drycker i vårt sortiment.
På ett år cirkulerar över 600 olika sorters whisky och 1400 sorters öl på våra hyllor.
Det gör att ingen provning blir den andra lik, kanske det är just därför så många av våra gäster återkommer.

Låt oss ta dig med in i maltens förtrollande värld
Varje år kommer över 6000 personer till oss för att delta i något av våra olika provningspaket.

För dig som gillar att experimentera på egen hand har vi vid varje besök över 300 olika spännande öl att prova. Nöjer du dig inte med det, fånga någon av krögarna och gå på skattjakt bland alla otroliga specialare som finns i lagringsskåpen i källaren. Här hittar du bla. Westvleteren i massor av olika årgångar.

Ölprovning med isterband & hemlagad ostkaka

3 öl samt isterband & ostkaka (Prova i egen takt)

I vårt senaste provningskoncept får du chansen att på egen hand prova tre ölsorter tillsammans med goda isterband från Hugos chark vid bordet i matsalen. Isterbanden serveras med dillstuvad potatis, inlagda rödbetor & whiskysenap. Till dessert ingår vår hemlagade ostkaka med lättvispad sylt & grädde samt kaffe. 

För dig som vill prova öl mer djupgående och få mer kunskap om öl, rekommenderar vi vår Stora Ölprovning med separat provningsledare.

(Minst 2 personer)

395 SEK/person

Ölpaketet

5 öl tillsammans med middag i matsalen (cirka 1,5 timme)

Ni provar på egen hand 5 olika öl vid bordet tillsammans med vår plankstek på fläskfilé från Grevbäcks prästgård, alternativt lax eller naturplanka, i paketet ingår att ni på egen hand får kika på vårt bryggeri & vår ölsamling. En kväll i trevligt sällskap med dina vänner som vi kryddar upp med spännande öl i lättsam provningsform.

För dig som vill prova öl mer djupgående och få mer kunskap om öl, rekommenderar vi vår Stora Ölprovning med separat provningsledare.

(Minst 2 personer)

595 SEK/person

Stora
ölprovningen*

8 öl tillsammans med middag,
kaffe/choklad & ölprovning på plats i Bryggeriet

Till bords i matsalen provar vi först tre olika sorters öl tillsammans med vår plankstek på fläskfilé från Grevbäcks prästgård, alternativt lax eller naturplanka samt kaffe och choklad.
Vi fortsätter sedan till Bryggeriet för att där prova ytterligare fem olika sorters öl med provningsledare.

(Minst 8 personer)

795 SEK/person

Öl & whiskyprovning*

4 öl & 4 whisky (cirka 3,5 timme)

Till bords i matsalen provar vi först fyra olika sorters öl tillsammans med vår plankstek med fläskfilé från Grevbäcks prästgård, alternativt lax eller naturplanka samt kaffe och choklad.

Vi fortsätter sedan till Bryggeriet för att där prova fyra olika sorters whisky.

(Minst 8 personer)

895 SEK/person

Uppgradera ditt val av planka

Vid samtliga provningar med plankstek har du möjlighet att uppgradera din planka med oxfilé för 100 SEK.

Sällskap med färre personer än minimumantalet kan placeras tillsammans med andra för att provningen skall genomföras.

Samtliga av våra provningar behöver förbokas.

* För gäster som inte vill delta i själva dryckesprovningen erbjuder vi välkomstdrink, plankstek med fläskfilé alternativt lax, en dryck samt kaffe och choklad.
595 SEK/person

Vi gillar kakor

Vi och våra partners använder cookies för att förse dig med en bättre, säkrare och snabbare upplevelse samt att underlätta för vår verksamhet. Vissa cookies är nödvändiga för att använda och förbättra våra tjänster, samt att säkerställa att de fungerar som de ska. Läs mer om integritetspolicy ››