Provningar – kunskap gör goda drycker godare

Vi som jobbar på Wärdshuset är smaknördar, det skäms vi inte för ett dugg. När du kommer till oss märker du att minsta vrå andas kärlek till världens bästa drycker. Vi har fått flera priser och blivit utnämnda till Sveriges bästa öl- och whiskykrog. Det är vi självklart glada för, men vi vilar inte på några lagrar. Vårt dryckesintresse är alldeles för stort för att inte ständigt utvecklas. Vi reser ofta till destillerier och bryggerier på jakt efter nya upplevelser.

Nästan dagligen arrangerar vi provningar med öl, whisky och andra drycker. Varje år deltar över 6 000 personer i våra dryckesprovningar. Vi kan självklart skräddarsy en smakresa just för dig oavsett om du vill uppleva exklusiva rariteter från mytomspunna skotska destillerier, specialare från belgiska munkars hemliga gömmor eller en nybörjarprovning i öl, whisky, ost eller vad du vill.

Provning

Såväl nybörjare som nörd, trivs på våra provningar då vi har förmånen att ha många härliga drycker i vårt sortiment. På ett år cirkulerar över 1400 olika sorters whisky och lika många öl på våra hyllor. Det gör att ingen provning blir den andra lik, kanske det är just därför så många av våra gäster återkommer.
Låt oss ta dig med in i maltens förtrollande värld
Varje år kommer över 6000 personer till oss för att delta i något av våra olika provningspaket.

För dig som gillar att experimentera på egen hand har vi vid varje besök över 300 olika spännande öl att prova. Nöjer du dig inte med det, fånga någon av krögarna och gå på skattjakt bland alla otroliga specialare som finns i lagringsskåpen i källaren. Här hittar du bla. Westvleteren i massor av olika årgångar.

Smörrebröd
med ölprovning

4 öl & 4 smörrebröd (Prova i egen takt)
I vårt senaste provningskoncept får du chansen att på egen hand prova 4 öl sorter tillsammans med 4 smörrebröd vid bordet i matsalen. Smörrebröden är mättande som en huvudrätt, för den hungrige går det självklart bra att beställa ytterligare rätter från menyn.
För dig som vill prova öl mer djupgående och få mer kunskap om öl, rekommenderar vi vår Stora Ölprovning med separat provningsledare.
(Minst 4 personer)
295 SEK/person

Lilla
ölprovningen

5 öl tillsammans med middag i matsalen (cirka 1,5 timme)

Ni provar på egen hand 5 olika öl vid bordet tillsammans med vår plankstek på fläskfilé från Grevbäcks prästgård, i paketet ingår visning av vårt bryggeri & vår roliga ölsamling. En kväll i trevligt sällskap med dina vänner som vi kryddar upp med spännande öl i lättsam provningsform.

För dig som vill prova öl mer djupgående och få mer kunskap om öl, rekommenderar vi vår Stora Ölprovning med separat provningsledare.

(Minst 2 personer)
495 SEK/person

Stora
ölprovningen*

10 öl tillsammans med middag,
kaffe/choklad & ölprovning på plats i Bryggeriet

Till bords i matsalen provar vi först fyra olika sorters öl tillsammans med husets plankstek med fläskfilé från Grevbäcks prästgård samt kaffe och choklad.
Vi fortsätter sedan till Bryggeriet för att där prova ytterligare sex olika sorters öl med provningsledare.

(Minst 8 personer)
775 SEK/person

Kombiprovning*

öl & 4 whisky (cirka 3,5 timme)

Till bords i matsalen provar vi först fyra olika sorters öl tillsammans med husets plankstek med fläskfilé från Grevbäcks prästgård samt kaffe och choklad.
Vi fortsätter sedan till Bryggeriet för att där prova fyra olika sorters whisky.

(Minst 8 personer)
775 SEK/person
Uppgradera ditt val av planka
Vid samtliga provningar med plankstek har du möjlighet att uppgradera din planka med oxfilé eller laxfilé för 100 SEK. (Görs på plats på Wärdshuset)
Sällskap med färre personer än minimumantalet kan placeras tillsammans med andra för att provningen skall genomföras.

* För gäster som inte vill delta i själva dryckesprovningen erbjuder vi välkomstdrink, husets plankstek med fläskfilé, en dryck samt kaffe och choklad. 475 SEK/person