Himmelska smakupplevelser från jordnära kök

Hjärtat i Wärdshuset är restaurangen. Vårt kök kännetecknas av omsorg och noggrannhet och massor av matkärlek. Vi har turen att finnas i en kornbod som gör att vi kan tänka närodlat och närslaktat. Vi lägger allra största vikt vid ekologi och djurhållning och vi strävar efter att hjälpa lokala matentreprenörer och mathantverkare.

Vår spis är småländsk och rustik men också modern och påverkad av internationell gastronomi där den är som allra bäst. Vi är ett jordnära bondkök i gastropub-stil. Här görs äggröran vid frukostbordet, sillen är inlagd enligt mormors gamla recept och tomaterna förtrollar vi såsom vi lärde oss i Toscana.

Vi betalar lite mer för kvalitet och vi handlar med odlare och bönder som tar hand om sin mark och sina djur. Omsorg om djur och råvaror är vår viktigaste krydda. Det kommer du att märka om du så bara kommer förbi på en dillstuvad potatis till lunch, eller om du unnar dig en avsmakningsmeny med öl- eller vinpaket.

Har du inte så måste du prova vår signaturrätt – den klassiska planksteken, som vi satt en ära i att göra bättre än någon annan. Likt de bästa konstverken har vi också numrerat dem, vi närmar oss nu 300 000 serveringar.

Dagens lunch

Severas måndag-fredag 11.30-13.30.

Vår lunch tillagas till största delen på lokala råvaror från våra duktiga bönder i regionen. Du väljer mellan fyra olika tallriksserverade varmrätter samt salladsbuffé, förrättssoppa & dryck. Efter maten ingår kaffe & kaka. 

Á la carte

Serveras måndag-fredag 17.00-22.00 och lördag 12.00-22.00.

På Wärdshuset äter du god och vällagad mat utan krusiduller. Råvarorna kommer från närliggande gårdar som vi känner väl till. Producenter som vi vet tar väl hand om sina djur och är stolta över sitt livsval som bonde.

Vi serverar nötkött från Gunnarsbo i Dalstorp, lammkött, ägg & grönsaker från Vadet i Torskinge och griskött från Grevbäcks prästgård & Hilding i Nordskog.
Fantastiska råvaror som är grunden till våra menyer.
Menyer med inspiration från mat- och dryckesresor i Skottland och Frankrike tillsammans med en rejäl dos av Småland.

Pasta för 2

Vi vill främja mötet mellan 2 människor som inte tar sig tid att träffas, en kväll i ett samtal över en enklare bit mat. Vi är nämligen övertygade om att ni liksom vi önskar att man ibland tog sig mer tid för en träff i det verkliga livet istället för sociala medier.

Pasta för 2 serveras enbart i vår ölstuga, måndag-torsdag 17.00–21.00 & måste förbokas.
Pastan serveras med vitlöksbröd & ni delar en karaff vin eller alkoholfritt val (398 SEK för 2 personer).
Precis som namnet antyder så är det ett erbjudande med begränsat antal platser för sällskap om endast 2 personer.

Fredagsspecialen

På fredagar mellan klockan 17.00-22.00 serverar vi vår populära Fredagsspecial, en 3-rättersmeny för 395 SEK.
Vi erbjuder spännande öl eller vinpaket till menyn som matchar rätterna.

Klassisk
söndagsmiddag

September till november öppnar vi upp våra söndagar för en klassisk söndagsmiddag mellan 12.00-15.00.

Vi serverar en förrättsbuffé med många godsaker, sallader, förrättssoppa, hembakat bröd, samt kaffe & dessert. Ni väljer mellan två olika varmrätter alternativt vår plankstek.

Söndagsmiddagen där ni väljer mellan två varmrätter, antingen en fisk eller en kötträtt kostar 345 SEK.
Ni kan även uppgradera till valfri plankstek för 495 SEK.

I båda alternativen ingår förrättsbord, förrättssoppa med hembakat bröd samt kaffe & dessert.

Avsmakningsmeny

Våra avsmakningsmenyer rekommenderar vi till dig som vill prova våra bästa maträtter i kombination med spännande dryckespaket. Menyerna skapas efter bästa råvara för säsong, och skräddarsys för varje kväll. Avsmakningsmenyerna bokas minst 5 dagar innan ert besök.

Större sällskap
och grupper

Menyer för större sällskap om minst 8 personer där alla i sällskapet väljer samma meny, bokningen av menyn sker minst 4 dagar innan besöksdagen.