Himmelska smakupplevelser från jordnära kök

Hjärtat i Wärdshuset är restaurangen. Vårt kök kännetecknas av omsorg och noggrannhet och massor av matkärlek. Vi har turen att finnas i en kornbod som gör att vi kan tänka närodlat och närslaktat. Vi lägger allra största vikt vid ekologi och djurhållning och vi strävar efter att hjälpa lokala matentreprenörer och mathantverkare.

Vår spis är småländsk och rustik men också modern och påverkad av internationell gastronomi där den är som allra bäst. Vi är ett jordnära bondkök i gastropub-stil. Här görs äggröran vid frukostbordet, sillen är inlagd enligt mormors gamla recept och tomaterna förtrollar vi såsom vi lärde oss i Toscana.

Vi betalar lite mer för kvalitet och vi handlar med odlare och bönder som tar hand om sin mark och sina djur. Omsorg om djur och råvaror är vår viktigaste krydda. Det kommer du att märka om du så bara kommer förbi på en dillstuvad potatis till lunch, eller om du unnar dig en avsmakningsmeny med öl- eller vinpaket.

Har du inte så måste du prova vår signaturrätt – den klassiska planksteken, som vi satt en ära i att göra bättre än någon annan. Likt de bästa konstverken har vi också numrerat dem, vi är nu uppe på över 300 000 serveringar.

Dagens lunch

Vår lunch tillagas till största delen på lokala råvaror från våra duktiga bönder i regionen. Du väljer mellan fyra olika tallriksserverade varmrätter samt salladsbuffé & dryck. Efter maten ingår kaffe & kaka.

Á la carte

Serveras måndag-fredag 17.00-22.00 samt lördag 16.00-22.00

På Wärdshuset äter du god och vällagad mat utan krusiduller. Råvarorna kommer från närliggande gårdar som vi känner väl till. Producenter som vi vet tar väl hand om sina djur och är stolta över sitt livsval som bonde.

Vi serverar nötkött från Gunnarsbo i Dalstorp, lammkött, ägg & grönsaker från Vadet i Torskinge och griskött från Grevbäcks prästgård.
Fantastiska råvaror som är grunden till våra menyer.
Menyer med inspiration från mat- och dryckesresor i Skottland och Frankrike tillsammans med en rejäl dos av Småland.

Fredagsspecialen

På fredagar mellan klockan 17.00-22.00 serverar vi vår populära Fredagsspecial, en 3-rättersmeny för 495 SEK.
Vi erbjuder spännande öl eller vin till menyn som matchar rätterna.

Vi gillar kakor

Vi och våra partners använder cookies för att förse dig med en bättre, säkrare och snabbare upplevelse samt att underlätta för vår verksamhet. Vissa cookies är nödvändiga för att använda och förbättra våra tjänster, samt att säkerställa att de fungerar som de ska. Läs mer om integritetspolicy ››