Hjärtat i Wärdshuset är restaurangen. Vårt kök kännetecknas av omsorg och noggrannhet och massor av matkärlek. Vi har turen att finnas i en kornbod som gör att vi kan tänka närodlat och närslaktat. Vi lägger allra största vikt vid ekologi och djurhållning och vi strävar efter att hjälpa lokala matentreprenörer och mathantverkare.
Vår spis är småländsk och rustik men också modern och påverkad av internationell gastronomi där den är som allra bäst. Vi är ett jordnära bondkök i gastropub-stil. Här görs äggröran vid frukostbordet, sillen är inlagd enligt mormors gamla recept och tomaterna förtrollar vi såsom vi lärde oss i Toscana.
Vi betalar lite mer för kvalitet och vi handlar med odlare och bönder som tar hand om sin mark och sina djur. Omsorg om djur och råvaror är vår viktigaste krydda. Det kommer du att märka om du så bara kommer förbi på en dillstuvad potatis till lunch, eller om du unnar dig en avsmakningsmeny med öl- eller vinpaket.
Har du inte så måste du prova vår signaturrätt – den klassiska planksteken, som vi satt en ära i att göra bättre än någon annan. Likt de bästa konstverken har vi också numrerat dem, vi är nu uppe på över 300 000 serveringar.